Reizen

       

2021 RUSLAND

Marit bezocht in September 2021het grote IBBY congres in Moskou om de IBBY- iRead Outstanding Reading Promotor Award in ontvangst te nemen. Ze hield daar haar acceptence speech en lezing Ten bridges you can build with books

2018 IRAN

Marit werkte voor het project Read with me en hield zich bezig met heel verschillende dingen. Ze werkte met fabriekskinderen in de achterstandswijk Mahmud Abad ten zuiden van Teheran, ze bezocht slachtoffers van de aardbevingen bij de grens met Irak. Ze stelde haar werk ten toon in het Artist Forum, hield daar ook een lezing over haar werk. Ze gaf  ook lezingen en workshops aan illustratoren en workshopsleiders die vervolgens hun ervaringen delen met circa 3000 leerkrachten, bibliotecarissen en vrijwilligers in het land. Ze bezocht ook de bibliotheek in Khonsar waar haar tekening nu op een van de wanden gereproduceerd is.

2016 IRAN

In het kader van het project Read with me is Marit Törnqvist enkele weken naar Iran afgereisd. Deels om lezingen te houden tijdens een Read with me conferentie, deels om workshops te geven aan straatkinderen en leerkrachten van straatkinderen. Tegelijkertijd begeleid ze 5 illustratoren bij het maken van hun prentenboeken voor het Read with me project. Marit bezocht Mahmud Abad, een arm voorstadje ten zuiden van Teheran en een achterstandswijk van Isfahan. Ze reisde ook af naar Qesm, in de perzische golf, om een bilbliotheek van Read with me te bezoeken. Ze werkten met twee boeken die in het kader van dit project zijn verschenen in Farsi: Groter dan een droom van Jef Aerts en De rode vogel van Astrid Lindgren. Voor meer info http://khanak.org/en

2015 JAPAN

Marit Törnqvist is in november 2015 in Tokyo, Osaka en Kyoto geweest om diverse lezingen te houden en workshops te geven. Het programma werd grotendeels samengesteld door uitgeverij Tokuma Shoten die vier prentenboeken van Marit heeft uitgegeven. Centraal stond het verschijnen van Groter dan een droom  van Jef Aerts in het japans. In dat kader gaf ze diverse interviews.

2012 ISTANBUL

In november 2012 is Marit Törnqvist op uitnodiging van het Letterenfonds gast bij het Tuyap Literature festival in Istanbul. nederland is dit jaar gastland.Marit zal samen met componist/muzikant Floor Minnaert elf voorstellingen geven voor grote groepen kinderen waarin ze op speelse wijze vertellen over het tot stand komen van tekst, tekeningen en muziek. Tolk is Suzan Höke.

2012 NAIROBI

In september 2012 bezocht Marit the Storymoja Hay festival in Nairobi, Kenia. Daar gaf ze verschillende workshops voor kinderen, illustratoren en hield lezingen. (Link naar verslag van Marit over het festival)

2012 SURINAME

In mei 2012 was Marit uitgenodigd door het Kinderboekenfestival Suriname om naar Paramaribo te komen maar deze keer is ze ook een week naar het binnenland gegaan om daar de scholen te bezoeken samen met Dorus Vrede waar ze al enkele jaren een uitwisseling mee deed. Ze werd vergezeld door radiomaakster Stef Visjager.

2011 ARUBA & CURACAO

De bibliotheek van Aruba en Stichting Nana nodigden Marit uit om deel te nemen aan de Antilliaanse kinderboekenweek. Op Aruba trad ze samen met muzikant/componist Floor Minnaert op, onder andere deden ze samen de openingsvoorstlling in het theater Cas di Cultura. Op Curacao gaf ze ook workshops, oa. Curacao’s museum.

2009 SURINAME

Stichting NANA nodigde Marit uit om naar het Kinderboekenfestival in Paramaribo te komen. Ze hield diverse lezingen voor studenten, ook in Nickeri en deed allerlei workshops met schoolkinderen.

2006 BURUNDI

Artsen zonder grenzen nodigde Marit uit om enkele projecten in Burundi te bezoeken. Ze reisde dwars door het land en schreef en tekende daarna ‘Bellen blazen in Burundi’ dat een jaar later verscheen.

2004 IRAN

Marit bezocht een international kinderboekenfestival in Teheran en was zelf deel van een Zweedse delegatie. Ze deed verschillende workshops met kinderen en hield een grote lezing over Astrid Lindgren voor een volwassen publiek.