Nu

 

Koppelkerk, Bredevoort

Expositie "Woord in Beeld"
27 januari - 2 april 11:00 - 17:00
In de expositie ‘Woord in beeld’ wordt het werk van twaalf illustratoren getoond: Annette Fienieg, Connie Snoek, Floris Tilanus, Gitte Spee, Joke van Leeuwen, Karst-Janneke Rogaar, Linde Faas, Ludwig Volbeda, Marit Törnqvist, Merel van Lamoen, Myriam Berenschot en Wim Hofman. Allen zijn veelvuldig geprezen en veel zijn bekroond met prijzen als de Gouden Griffel en het Gouden Penseel.

Frölunda Kulturhus, Gotenburg, Zweden

17 december 2022 - 22 januari 2023

'Den stora saknaden' (The big loss) Installatie van Marit Törnqvist

 

Astrid Lindgrens Näs

29 juni 2019 - 3 november 2019

EEN GELUKKIG EILAND,  Marit Törnqvist, 30 jaar woord en beeld

Overzichtstentoonstelling over 30 jaar kunstenaarschap, samenwerking met Astrid Lindgren, Boekprojecten voor vluchtelingen en heel veel achter de schermen van wat er in die 30 jaar gebeurd is.
De tentoonstelling toont ook de manier waarop Marit zich probeert in te zetten voor mensen op de vlucht en andere kwetsbaren.

Voor kinderen is er mogelijkheid te tekenen (in een speciaal tekenboekje dat bij de tentoonstelling hoort) en in Marits atelier te kijken, mislukte tekeningen te zien en tussen de kussens een dutje te doen bij de beelden van Alles gaat slapen.

Junibacken, Stockholm, Zweden

Permanente tentoonstelling in Marits lilla Galleri van ontwerpen van de Verhalenreis aldaar. Deze tekeningen zijn ook gedeeltelijk terug te vinden in het boek Verhalenreis.